Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowane podgrzybki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

podgrzybki 2 kg
Gorczyca biała cała Prymat
cebula 1 duża
sól
cukier
ocet

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowane podgrzybki

Małe kapelusze grzybów należy przebrać i opłukać. Włożyć do garnka zalać woda i lekko podgotować aż większość szumowin będzie zebrana. W drugim garnku zagotować wodę z solą i przełożyć grzyby do gotującej się czystej wody. Gotować ok. 15 minut i odcedzić. Powkładać do słoiczków. W małym garnku zagotować ok. 3 szklanek wody, dodać obrana i pokrojoną w krążki cebulę, gorczycę chwilę pogotować. Wodę dosmaczyć octem, cukrem i solą do smaku. Ostudzoną zalewą zalać słoiki z grzybami, zakręcić i pasteryzować ok. 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 02.08.2013 22:28
Moja babcia takie robi, są przepyszne
PaniMISIOWA 15.07.2012 10:46
uwielbiam takie grzybki
motyl 14.03.2012 15:01
extra, oby tylko grzyby w tym roku dopisały
Ewelina38 11.08.2011 18:39
pyszne grzyby
jolaxa 14.06.2011 17:25
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak