Sposób przygotowania

Średniej wielkości ogórki umyć, obrać i pokroić na cztery kawałki wzdłuż. Na dno każdego słoika włożyć plaster cebuli i wsypać pół łyżeczki gorczycy. Ogórki powkładać do słoików. Wodę zagotować z przyprawami i octem, zalać gorącą zalewą ogórki, zakręcić i pasteryzować 10 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    moja mama takie robi
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Muszę koniecznie wypróbować.
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    można też dodać pieprz ziarnisty po kilka kulek na każdy słoik
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !