Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masełko ziołowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 1/2 kostki
sól 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Masełko ziołowe

1/2 kostki masła
co najmniej 1/2 szklanki posiekanej zieleniny (koperek, szczypiorek pietruszka)
1/4 łyżeczki soli
1-2 szczypty białego pieprzu

Masło powinno mieć temperaturę pokojową. Wszystkie składniki wkładamy do wysokiej miski i ucieramy na jednolitą masę. Nie używamy do tego celu blendera. Gotowe masło możemy przed podaniem schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 13.04.2012 08:29
lubię takie
ben-ka 24.02.2012 09:04
bardzo lubię takie smakowe masełka do kanapek.
manaika 09.02.2012 12:20
muszę spróbować:)
pawel6 01.06.2011 06:19
fajny pomysł:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak