Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiełbasa toruńska 1 kg
cebula 1 duża
czosnek 4 ząbki
Majeranek suszony Prymat
sól
pieprz
cukier
boczek 25 chudy
fasola Jaś 2 paczki
ketchup 1/2 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku

Fasolę wypłukać, zalać wodą i zostawiamy na całą noc. Wodę zlać, wsypać fasolę do garnka dodać obraną i pokrojoną cebulę, czosnek bez łuski w całości wrzucić, zalać wodą, wstawić na ogień . Boczek pokroić w kostkę dodać do fasoli. Z kiełbasy zdjąć osłonki i pokroić w szerokie plastry. W połowie gotowania fasoli ,kiełbaskę podsmażamy, dodajemy do fasolki i gotujemy do miękkości fasoli. Na koniec gotowania dodać ketchup i dosmaczamy resztą przypraw. Chwilę jeszcze gotujemy, wlewamy fasolkę do słoików, zakręcamy i kładziemy do góry dnem. Jak ostygną słoiki to chowamy je do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 12.07.2013 07:20
świetny pomysł
PaniMISIOWA 04.08.2012 17:27
o! nie wiedziałam, że można ją trzymać w słoikach!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak