Sposób przygotowania

Fasolę wypłukać, zalać wodą i zostawiamy na całą noc. Wodę zlać, wsypać fasolę do garnka dodać obraną i pokrojoną cebulę, czosnek bez łuski w całości wrzucić, zalać wodą, wstawić na ogień . Boczek pokroić w kostkę dodać do fasoli. Z kiełbasy zdjąć osłonki i pokroić w szerokie plastry. W połowie gotowania fasoli ,kiełbaskę podsmażamy, dodajemy do fasolki i gotujemy do miękkości fasoli. Na koniec gotowania dodać ketchup i dosmaczamy resztą przypraw. Chwilę jeszcze gotujemy, wlewamy fasolkę do słoików, zakręcamy i kładziemy do góry dnem. Jak ostygną słoiki to chowamy je do lodówki.

Komentarze

  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    o! nie wiedziałam, że można ją trzymać w słoikach!
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    świetny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !