Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Podudzia z rusztu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

podudzia z kurcząt 6 sztuk
cebula 1 sztuka
miód 4 łyżki
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat do smaku
sól do smaku
olej 1/2 szklanki
papryka czerwona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Podudzia z rusztu

Marynata:
Olej mieszamy z przyprawami do kurczaka i szczypta soli. Wlewamy do miski.
Cebule obieramy i kroimy w piorka. Papryke myjemy, usuwamy gniazdo nasienne. Miazsz kroimy w paski.
Podudzia myjemy i osuszamy. Wkladamy do marynaty i nacieramy. Wstawiamy do lodowki. Przykrywamy warstwa cebuli i papryki. Polewamy miodem. Miske przykrywamy i wstawiamy na 7 h do lodowki.
Mieso ukladamy na ruszcie i pieczemy ok. 40 min co jakis czas obracajac

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak