Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Skórka kandyzowana

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomarańcze 3 sztuki
woda 1/2 szklanki
cukier 1/2 szklanki
cukier dodatkowo 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Skórka kandyzowana

Skórkę na pomarańczach wyszorować, obrać i gotować w wodzie przez ok. 15 minut. Wyjąć, ostudzić, skroić nożem tę białą część, a skórkę pokroić w kostkę. Wodę z cukrem zagotować, wrzucić do niej pokrojoną skórkę i gotować ok. 15-20 minut. Odsączyć, przełożyć do słoika dodać łyżkę cukru, wymieszać i zakręcić słoik. Zostawić do ostudzenia i włożyć do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 10.11.2012 21:25
nigdy nie robiłam, skórkę zawsze do kompostownika wyrzucałam, teraz znam jej nowe przeznaczenie
Katarzyna/kate1980 04.09.2012 22:09
super
PaniMISIOWA 04.08.2012 17:29
nie ma jak domowa
fictor123 25.05.2012 07:43
super dodatek do ciast i deserów:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak