Sposób przygotowania

Ogórki obrać, przekroić i usunąć nasiona. Wymieszać z solą i odstawić na dwie i pół godziny, potem odcedzić z soku. Cukier, ocet, wodę zagotować, wlać do ogórków i dobrze wymieszać. Do każdego słoika włożyć po kilka rodzynek, po dużej szczypcie gorczycy, pieprzu ziarnistego i po ząbku czosnku obranego z łuski. Słoiki wypełniamy ogórkami i zalewą, zakręcić i pasteryzować 10 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Motorek

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    fajny miks
  • 0
    original
    Opublikowano

    magduś83

    to dla mnie nowość!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    To dopiero ciekawy przepis! Wielki plus!
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    takich jeszcze nie jadłam
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    pyszniutkie ogóreczki
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Z rodzynkami ? takich to nie jadłam jeszcze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !