Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszki w zalewie do deserów i ciast

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gruszki 2 kg
cukier 1/2 kg
woda 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszki w zalewie do deserów i ciast

Gruszki obrać, przekroić na ćwiartki wykroić gniazdo nasienne i powkładać do słoików. Wodę zagotować z cukrem, wlać do słoików, mocno zakręcić i włożyć do garnka z gotowaną wodą. Pasteryzujemy 10 minut. Wyjąć i położyć do góry dnem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 06.08.2012 10:26
super
smakowita 28.02.2012 21:21
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
jogobella231
jogobella231 09.06.2011 10:43
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak