Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

makaron z serdelkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron 25 dag
serdelki 4 szt
smalec 1 łyżka
cebula 2 szt
mleko 1/2 szklanki
mąka 2 łyżki
oliwa 4 łyżki
ostry utarty ser 15 dag
sól
pieprz
natka pietruszki posiekana łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: makaron z serdelkami

Makaron ugotować w posolonej wodzie. Cebule obrać, opłukać, pokrajać drobno, zalać mlekiem na 1/2 h, a następnie odcedzić, oprószyć przesianą mąką i zarumienić na oliwiee. Serdelki obsmażyć na tłuszczu. Ugotowany makaron odcedzić, wymieszać z utartym serem i zarumieniona cebulą, oprószyć pieprzem. Włożyć na ogrzany półmisek, obłożyć serdelkami. Posypać pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 10.08.2011 15:37
ciekawe
pioge7 16.11.2010 14:28
super
Emilia22 17.09.2010 18:12
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak