Sposób przygotowania

Kurczaka oczyścić, dobrze umyć i osuszyć. Natrzeć całego w środku i na zewnątrz solą i papryką. Włożyć do pojemnika, szczelnie zafoliować folią spożywcza i do lodówki na całą noc lub na cały dzień jeśli chcemy przygotować go na kolację. Kurczaka posadzić np. Na słoiku od dżemu wypełnionym wodą, postawić na blaszce wstawić do piekarnika. Włączyć piekarnik i nagrzać do 200 stopni, potem zaglądać co jakiś czas, obracać i na początku polewać go zimną wodą, a później ściekającym z niego sokiem. Piec kurczaka przez tyle czasu ile waży. Pieczenie liczyć od nagrzania się piekarnika.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    marianmaras

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    uwielbiam takiego kurczaka
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    super
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    apetyczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Z chrupką skórką w sam raz dla mnie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !