Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak pieczony

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak świeży 1 sztuka
delikat do mięs
oliwa
majeranek
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak pieczony

Kurczaka umyć, osuszyć i podzielić na porcje. Lekko posolić i natrzeć przyprawą do mięs wymieszaną z majerankiem. Przełożyć do pojemnika, szczelnie zafoliować i włożyć do lodówki na ok, 1 godzinę. Zamarynowane mięso przełożyć na blachę wysmarowaną olejem, lekko skropić mięso oliwą, podlać odrobiną wody i upiec w piekarniku nagrzanym 200 stopni . Jak się zarumieni to przełożyć na drugą stronę i dalej pieczemy do zrumienienia się mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 11.08.2013 23:29
Już czuję zapach tej skórki
PaniMISIOWA 06.08.2012 10:27
pycha
Ewelina38 19.06.2011 16:40
uwielbiam kurczaka, a ten zapowiada się przepysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak