Sposób przygotowania

Jeżeli używamy owoców z puszki to należy odsączyć z zalewy i pokroić na mniejsze kawałki. Żelatynę rozpuścić w małej ilości gorącej wody. Do miski włożyć żółtka (wcześniej jajka sparzyć wrzątkiem) cukry i miąższ z wanilii, utrzeć mikserem na wysokich obrotach. Do masy żółtkowej dodać jogurt, , żelatynę i dobrze wymieszać. Wstawić do lodówki na ok. 5 minut, aby trochę stężał. Do 4 pucharków podzielić owoce, zostawiając kilka kawałków do dekoracji. Krem wyjąć i krótko ubić mikserem na najwyższych obrotach. Na owoce podzielić krem jogurtowy, położyć jeszcze po kilka kawałków owoców i posypać pokruszonymi biszkoptami. Wstawić do lodówki na 1 godzinę.

Spróbuj również

Komentarze

  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Tym razem dodałam herbatniki zamiast biszkoptów ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    ojj poproszę jeden :)
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    Wygląda apetycznie
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    wspaniale pucharki
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    zjadłoby się taki
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Taki kremik to jest to

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !