Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś kurczaka ze szpinakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1/2 kg
szpinak 30 dkg
marchewki 4 sztuki
cebula 1 duża
masło 2 łyżki
rosół drobiowy 1/2 litra
smietana 18% 1/3 szklanki
sól
pieprz
gałka muszkatałowa
masło 1 łyżka do zagęszczenia
mąka pszenna 1 płaska łyżka do zagęszczenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś kurczaka ze szpinakiem

Jeśli mamy szpinak mrożony, to rozmrozić. Na maśle podsmażyć mięso pokrojone w grubą kostkę, przełożyć na talerz i przyprawić solą i pieprzem. Na tłuszcz po smażeniu mięsa zeszklić cebulę, dodać obraną i pokrojoną w kostkę marchew. Podlać rosołem, przyprawić gałką muszkatołową i gotować ok. 20 min na małym ogniu, aby warzywa zmiękły. Dodać odciśnięty, pokrojony szpinak, mięso i śmietanę. Masło zagnieść z mąką i dodać do mięska z warzywami, trzymać na ogniu przez 5 min cały czas mieszając. Podawać z ziemniakami lub ryżem, pasuje też do pieczywa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 19.05.2017 15:43
smaczne danie
Katarzyna59 12.09.2012 18:36
super
PaniMISIOWA 07.08.2012 11:33
fajne
olkaaa 30.05.2012 08:20
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak