Sposób przygotowania

Kurczaka umyć, osuszyć i przyprawić na zewnątrz i wewnątrz solą i białym pieprzem. Włożyć do pojemnika, zafoliować i do lodówki na przynajmniej 30 min. Cukinię i paprykę umyć i pokroić w drobna kostkę. Kukurydzę odsączyć z zalewy, dymkę posiekać z delikatna częścią szczypioru. Kolendrę opłukać i posiekać. Wszystkie składniki na farsz wymieszać z rozmąconym jajkiem i tartą bułką - doprawić solą i pieprzem. Kurczaka nadziać farszem, spiąć wykałaczką i włożyć do naczynia do zapiekania. Masło rozpuścić, wymieszać z sokiem z cytryny i dokładnie posmarować sosem całego kurczaka. Do nagrzanego piekarnika 200 stopni włożyć kurczaka i pieczemy przez ok. 1, 5 godziny. W połowie pieczenia należy obrócić go na drugą stronę i często polewać go powstałym sosem z pieczenia.

Komentarze

  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    musi być pyszny
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    jakoś rzadko spotykamy kurczaka z nadzieniem , warto spróbować inaczej

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !