Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizza ziemniaczana

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ugotowane ziemniaki 60 dkg.
jaja 2 szt.
mąka 1/2 szkl.
gałka muszkatołowa 1 szczypta
pieprz, sól
Nadzienie:
pieczarki 10 dkg.
parówki 10 dkg
żółty ser 10 dkg.
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
masło 2 dkg.
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pizza ziemniaczana

Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę i ostudzić. Dodać jaja, sól, pieprz i gałkę. Wszystko wymieszać z mąką, szybko wyrobić. Wyłożyć ciasto do dużej tortownicy wysmarowanej masłem i posypanej bułką, cienko posmarować olejem.
Pieczarki umyć, osączyć, pokroić drobno i podsmażyć na oleju. Dodać koncentrat i parówki pokrojone w plasterki, dokładnie wymieszać.
Masę rozsmarować na przygotowanym cieście, posypać startym żółtym serem i wiórkami masła, a na końcu papryką. Wstawić pizzę do nagrzanego piekarnika i piec 30 min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak