Sposób przygotowania

Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i przelać zimną wodą. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Pieczarki oczyścić i pokroić na ćwiartki. Marchew obrać i pokroić w cienkie słupki lub zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Rozgrzać olej na patelni, podsmażyć pieczarki, dodać cebulę, zeszklić ją, dodać marchew chwilkę podsmażyć, podlać rosołem i dusić przez ok. 5 min. Do warzyw dodać rozdrobniony serek, i śmietanę. Doprawić do smaku tymiankiem, solą i pieprzem. Chwilę podgrzewać, zdjąć z ognia, wymieszać z makaronem i szynką pokrojoną w makaronik.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    mniam
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    super
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    bardzo lubię makaron z tymi dodatkami
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Makaron zjem z czymkolwiek :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !