Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety na szpinaku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z kurczaka 2 sztuki
ser camembert 6 dag
szpinak 50 dag
cebula 1 sztuka
ząbki czosnku 3 sztuki
śmietana kremowa 30% 100 ml
sól do smaku
pieprz do smaku
gałka muszkatałowa do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Filety na szpinaku

Camembert kroimy w cienkie plastry. Szpinak myjemy i osuszamy. Usuwamy lodygi, kroimy liscie.
Filety myjemy, osuszamy i nacinamy tak, by powstala kieszonka. Do srodka wkladamy po kilka plastrow sera. Oproszamy sola i pieprzem, a nastepnie obtaczamy w mace. Smazymy na oleju.
Cebule szklimy na oleju, wsypujemy szpinak i miazdzymy czosnek. Wlewamy kremowke. Doprawiamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak