Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biała kiełbasa po celestyńsku.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa biała 0,5 kg
pieczarki 20 dag
mąka 2 dag
śmietana kwaśna 200 ml
groszek konserwowy 10 dag
natka pietruszki szczypta
tłuszcz szczypta
sól szczypta
pieprz szczypta
przyprawa w płynie szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Biała kiełbasa po celestyńsku.

Kiełbasę umyć, włożyć do naczynia, zalać wrzącą wodą i podgrzewać przez 10 min. na małym ogniu pod przykryciem w temperaturze ok. 90 stopni C.
Pieczarki oczyścić, opłukać, pokroić w paseczki, usmażyć, oprószyć mąką, wlać śmietanę, zagotować.
Dodać groszek i posiekaną natkę pietruszki.
Doprawić solą, pieprzem i przyprawą maggi.
Kiełbasę wyjąć, pokroić na porcje, polać przygotowanym sosem, dusić kilka minut.
Podawać z ziemniakami z wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak