Sposób przygotowania

Boczek wędzony drobno pokroić, podobnie cebulę i świeże chili. Pomidory sparzyć, ściągnąć z nich skórkę, miąższ grubo posiekać. Makaron gotować w rondlu do momentu aż będzie al dente. Odcedzić na sicie, trzymać w cieple. Jeszcze w trakcie gotowania makaronu rozgrzać oliwę na patelni, wrzucić boczek, cebulę i chili, smażyć mieszając około 3 min. Dodać pomidory, doprawić solą i pieprzem, jeszcze dogotować klika chwil na zmniejszonym ogniu. Wlać sos do rondla z odcedzonym, ciepłym makaronem i wymieszać. Posypać wiórkami sera i świeżo zmielonym pieprzem.

Spróbuj również

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ambitny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !