Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rigatoni w sosie z bekonu i pomidorów

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Makaron rigtoni (kolanka) 50 dag
boczek wędzony 5 plastrów
pomidory 1 kg
oliwa 1 łyżka
cebula 1
Świeże chili 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Rigatoni w sosie z bekonu i pomidorów

Boczek wędzony drobno pokroić, podobnie cebulę i świeże chili. Pomidory sparzyć, ściągnąć z nich skórkę, miąższ grubo posiekać. Makaron gotować w rondlu do momentu aż będzie al dente. Odcedzić na sicie, trzymać w cieple. Jeszcze w trakcie gotowania makaronu rozgrzać oliwę na patelni, wrzucić boczek, cebulę i chili, smażyć mieszając około 3 min. Dodać pomidory, doprawić solą i pieprzem, jeszcze dogotować klika chwil na zmniejszonym ogniu. Wlać sos do rondla z odcedzonym, ciepłym makaronem i wymieszać. Posypać wiórkami sera i świeżo zmielonym pieprzem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 05.05.2011 19:25
ambitny przepis
iwona332 22.09.2010 22:38
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak