Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk nadziewany mięsem i warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

indyk 1 szt
wołowina 25 dag
wieprzowina 25 dag
marchew 2 szt
pietruszka 2 szt
seler naciowy 2 łodygi
pieczareki całe 5 szt
por 1 szt
jabłko 1 szt
cebula 2 małe
czosnek ząbki 4 szt
papryka czerwona 1 szt
szynka wędzona 3 plastry
masło szczypta
sól szczypta
pieprz szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk nadziewany mięsem i warzywami

Indyka posolić i natrzeć pieprzem.
Warzywa obrać i bardzo starannie umyć.
Mięso oraz warzywa posolić.
Indyka wypełnić wszystkimi składnikami (w całości) i zaszyć, ułożyć na wysmarowanej masłem blasze, obłożyć kawałkami masła i piec, co jakiś czas polewając powstałym sosem.
Po upieczeniu usunąć nitkę, którą zaszyty był indyk, wyjąć nadzienie i ułożyć na półmisku wokół indyka.
Podawać z borówkami lub owocami z kompotu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 22.02.2012 00:48
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak