Sposób przygotowania

1. Ziemniaki obierz, przekrój na pół. Marchew obierz. Kalafior podziel na różyczki. Fasolkę oczyść. Cukinię i kabaczki pokrój w grube plastry.
2. W dużym wkładzie do gotowania na parze ułóż mięso, oprósz solą i pieprzem. Przykryj i gotuj 35 min. Po 15 min dodaj ziemniaki, a po 10 min resztę warzyw. Oprósz szczypta soli i pieprzu. Gotuj 10 min.
3. Zrób sos: Śmietanę zmiksuj z serami oraz natką, koperkiem i bazylia. Pół szkl mleka wymieszaj z mąką ziemniaczana. Wlej do reszty gotującego się mleka, dodaj śmietanę z ziołami. Sos dopraw do smaku solą, pieprzem i gałka. Dodaj posiekany szczypior, wymieszaj.
4. Ugotowane jarzyny ułóż na półmisku razem z pokrojonym w plasterki mięsem. Polej sosem i podawaj.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    pycia9

    uwielbiam dania na parze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !