Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielony barszcz

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina bez kości 50 dag
włoszczyzna 1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
ziele angielskie 1 łyżka
pieprz 1 łyżka
szczaw 30 dag
szpinak 20 dag
trybuli 1/2 sztuki
cebula 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
śmietana 100 ml
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zielony barszcz

Mięso zalewamy woda. Wkladamy wloszczyzne, lisc, ziele i peiprz. Gotujemy rosol. Mieso wyjmujemy, kroimy. Rosol przecedzamy.
Szczaw, szpinak i trybule myjemy i kroimy. Cebule obieramy, siekamy i szklimy na oleju. Wsypujemy zielenine i dusimy 5 min. W@kladamy do rosolu i zagotowujemy. Doprawiamy.
Do zupy dodajemy mieso i mieszamy. Zabielamy smietana. Podajemy z jakiem na twardo.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak