Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowany filet z indyka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 36 dag
rodzynki 0,5 dag
orzechy włoskie 0,5 dag
babka piaskowa 0,8 dag
sos cytrynowo-miodowy 1 szt
ryż dziki 40 dag
buraczki konserwowe 1 szt
mieszanka warzywna chińska 24 dag
papryka 0,15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowany filet z indyka

Filety z indyka umyć, osączyć.
Pokroić w poprzek włókien na cztery plastry.
Rozbić tłuczkiem i przyprawić.
Sparzyć rodzynki, paprykę umyć i pokroić w drobną kostkę.
Do wcześniej przygotowanych rodzynek i papryki dodać posiekane orzechy włoskie oraz babkę piaskową.
Nadzienie rozłożyć na płatach mięsa, złożyć w kopertę, opanierować.
Smażyć w głębokim tłuszczu.
Przygotować sos cytrynowo-miodowy.
Podawać z ryżem na dziko i buraczkami drążonymi konserwowanymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak