Sposób przygotowania

Ryz gotujemy na sypko na goracym bulionie. Ser kroimy w kostke. Natke pietruszki osuszamy i siekamy.
Z kalarep odcinamy wierzchy z listkami i cienkie plasterki od spodu, aby je stabilnie ustawic. Srodki wydrazamy zostawiajac ok. 1 cm scianki. Miazsz siekamy.
marchewki i selera myjemy, obieramy i scieramy na tarce o duzych oczkach. Miesdzamy z posiekana kalarepa i cebula. Na patelni rozgrzewamy oliwe. Wkladamy warzywa, wlewamy kremowke i dusimy ok. 5 min. Nastepnie dodajemy ryz, ser i natke. Doprawiamy sokiem z cytrynyt, sola i pieprzem. Mieszamy.
Kalarepy napelniamy farszem, a nastepnie przykrywamy wierzchami. Wkladamy do garnka, podlewamy woda, oproszamy ziolami i dusimy 20 min.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !