Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z młodej kapusty

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta młoda 1 główka
ziemniaki
kiełbasa podwawelska 2 pętka
przecier pomidorowy 1 łyżka
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
przyprawa w płynie do smaku
skórki wieprzowe 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z młodej kapusty

Kapustę pokroić w paski,wrzucić do garnka,zalać wodą.Przyprawić kucharkiem,pieprzem i przyprawą w płynie.Dodać skórki wieprzowe.Kiełbasę pokroić w kostkę,podsmażyć i dodać do gotującej się zupy.Następnie dodać płaską łyżkę przecieru pomidorowego i gotować do miękkości.Podawać z gniecionymi ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 18.09.2011 15:28
Wygląda bardzo smacznie :) jak delikatny bigosik ;)
pacpaw 08.06.2011 19:11
chyba zrobię taką. Młoda kapusta jest pyszna
Misiek1 01.06.2011 07:20
super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak