Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z rabarbarem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 kg
rabarbar 50 dag
jajko 2 sztuki
olej 2 łyżki
sól 1 łyżeczka
cukier do smaku
śmietana do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z rabarbarem

Rabarbar myjemy, osuszamy i obieramy. Kroimy w ok. 3-cm kawalki.
Make zagniatamy z jajkami, sola, olejem i 2 szklankami cieplej wody. Rozwalkowujemy i wykrawamy kolka.
Na kazde kolko kladziemy porcje rabarbaru, oproszamy cukrem. Zlepiamy brzegi. Gotujemy we wrzatku 5 min. Wyjmy=ujemy. Podajemy ze smietana i cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak