Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagowa z groszkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi 40 dag
groszek 10 dag
włoszczyzna 20 dag
mąka 2 dag
śmietana 30% 10 dag
masło 3 dag
żółtko jajek 1 sztuka
sól do smaku
cukier do smaku
groszek ptysiowy do smaku
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagowa z groszkiem

Wloszczyzne obieramy i myjemy. Gotujemy 20 min w 1,5 l wody. Warzywa wyjmujemy. Odlewamy 1/4 szklanki wywaru. Studzimy.
Szparagi myjemy, obieramy, odcinamy zdrętwiale konce i glowki (glowki odkladamy). Lodygi gotujemy z groszkiem ok 8 min w 1/2 l oslodzonej wody. Pod koniec gotowania dodajemy glowki szparagow.
Lodygi szparagow wyjmujemy i przecieramy. Ponownie wkladamy do garnka.
Make mieszamy z zimnym wywarem i wlewamy do zupy. Zagotowujemy. Maslo rozcieramy z zoltkiem i kostka bulionowa. Mieszamy z kremowka i dodajemy do zupy. Podajemy z groszkiem ptysiowym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak