Sposób przygotowania

Do mąki przesianej przez sito wlewamy 40ml gorącego mleka, solimy i mieszamy. Odstawiamy na kilka minut, dolewamy ciepłej wody i wyrabiamy energicznie ciasto. Odczekujemy znowu kilka minut i dodajemy 1 łyżkę masło sklarowanego. Ponownie ugniatamy ciasto. Odstawiamy na 15-20 minut i po tym czasie ciasto cienko wałkujemy. Następnie za pomocą szklanki odciskamy „kółeczka”, na które kładziemy kawałeczek białego miąższu sera pleśniowego camembert (bez skórki), a na to pesto alla genovese. Następnie pierogi dokładnie zlepiamy i gotujemy w lekko osolonej wodzie. Można podawać tradycyjnie z dodatkiem prażonego boczku i cebulki lub tylko skropione ulubioną oliwą.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    ciekawa propozycja...
  • 3
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    byłeś gdzieś poza krajem, bo masz same nie polskie propozycje;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    zaległe przepisy z różnych konkursów :o) Niestety nie zwycięskie ;o)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Haneczka1

    ciekawe :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Już sama nazwa brzmi zachęcająco.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Marlena/Kinia

    gratuluje, pyszności!
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Super połączenie :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Co za smaki :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Chojłówna

    aż zrobiłam się głodna:D

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !