Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

banany w cieście z rumem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 175 gram
masło 1 łyżka
mleko 6 łyżek
rum 2 łyżki
jajko 2 szt
sok z cytryny 1 szt
masło do smażenia
śmietana 1/4 litra
cukier waniliowy 1 opakowanie
banan 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: banany w cieście z rumem

Mąkę mieszamy z jajkami ,mlekiem,rumem i szczyptą soli.Banany obieramy i kroimy na plastry,skrapiamy je sokiem z cytryny.Plastry mieszamy z ciastem i smażymy na rozgrzanym maśle z obu stron.Wykładamy na ręcznik papierowy do ocieknięcia.Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem waniliowym i podajemy do placuszków.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Daria14 01.06.2011 08:17
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak