Sposób przygotowania

Kiełbasę najlepiej, aby była jak najbardziej sucha i z małą ilością tłuszczu (ja użyłem tej zrobionej wg przepisu „Kiełbasa sucha z dzika” http://www.doradcasmaku.pl/przepis/94914/kielbasa-sucha-z-dzika.html) trzemy na tarce o drobnych oczkach lub drobno kroimy. Pesto przekładamy do metalowej miseczki i dodajemy kiełbasę. Dokładnie mieszamy i w tej miseczce stawiamy na wrzącą wodę. W ten sposób podgrzewamy.Uzyskane pesto możemy stosować zamiennie z popularnymi pesto alla Genovese lub Rosso (musimy tylko zwrócic uwagę czy do danej potrawy pasuje mięso będące składnikiem powyższego pesto).

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    super przepis:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Świetny pomysł :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !