Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

brzoskwinie w migdałowych czapeczkach

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

brzoskwinie 4 szt
śmietana gęsta 150 gram
cukier 1 łyżka
płatki migdałowe 100 gram
masło do formy

Przepis i sposób przygotowania na: brzoskwinie w migdałowych czapeczkach

Brzoskwinie sparzamy gorącą wodą i studzimy,następnie ściągamy skórkę,brzoskwinie kroimy na połówki i usuwamy pestki.Formę żaroodporną smarujemy masłem,układamy brzoskwinie powierzchnią cięcia do dołu i zapiekamy 15 min w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.Śmietanę mieszamy z cukrem i na każdej połówce umieszczamy kleks śmietany i posypujemy go płatkami migdałowymi.Podajemy na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak