Sposób przygotowania

Plasterki polędwicy łososiowej lub wędzonki krotoszyńskiej kroimy w paski o szerokości 3-4cm. Ser feta kroimy w słupki również o wysokości mnie więcej równej szerokości plasterków polędwicy. Następnie na wędlinie kładziemy słupek fety, smarujemy go pesto ja użyłem (Pesto alla Genovese) i zawijamy w rulonik. Ruloniki stawiamy w półmisku i zalewamy oliwą z oliwek extra vergine. Ruloniki maczamy w oliwie i spożywamy. Inspiracją do powstania tego przepisu był wpis na blogu borgii - http://www.doradcasmaku.pl/blog/2480/wpis/23/feta-pachnaca-szalwia.html.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pomysłowe i na pewno bardzo smaczne;)
  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    świetny pomysł:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    ciekawy pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Smakowicie wygląda.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    świetne, muszą smakować znakomicie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    fajna przekąska
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 3
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Smakowicie się zapowiada.
  • 1
    original
    Opublikowano

    bami

    Naprawdę fajna przekąska :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Fajne i smakowite.
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    ciekawie to wyglada
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    super przekąska
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Świetne !!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    eli82

    ciekawie wygląda, muszę to zrobić :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !