Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Omlet hiszpański z mieszanką pesto i oscypkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4
pomidor 1
oliwki 4
szynka gotowana 3 plastry
chili 1 szczypta
pesto 2 łyżeczki
pesto czerwone 2 łyżeczki
oscypek 1 sztuka
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet hiszpański z mieszanką pesto i oscypkiem

W jednej miseczce 2 jajka łączymy z połową startego oscypka oraz Pesto alla Genovese. W drugiej podobnie tylko z Pesto Rosso. Każda \"miseczkę\" przyprawiamy chili i dokładnie mieszamy uzyskując jednolitą masę. Na rozgrzaną oliwę wrzucamy pokrojone w grube plasterki oliwki, szynkę i pomidora pokrojonego w kostkę. Chwilę przesmażamy na małym ogniu i wlewamy masę jajeczną, z jednej strony patelni masę z Pesto Rossa z drugiej z Pesto alla Genovese. Smażymy na małym ogniu do momentu ścięcia się jajek. Podawać z świeżym pieczywem. Super alternatywa dla jajecznicy czy nawet zwykłego omleta.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ALAGOR 20.10.2012 11:01
niezła kombinacja ;)
Grażyna13 26.02.2012 10:03
Podoba mi się :)
BernadettaP 17.01.2012 09:03
Fajna kompozycja :)
Jolanta_P-S 02.06.2011 14:35
ciekawy pomysł, może ci skradnę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak