Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

panierka z marchwi

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka kukurydziana 1 łyżka
mąka przenna 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
marchewki 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: panierka z marchwi

Jajko ubij z pieprzem i solą.Marchew umyj,obierz i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach,nadmiar soku odciśnij.Mąkę kukurydzianą i pszenną wymieszaj razem.Panierowanie mięsa:w mące następnie jajku,a na koniec w odciśniętej marchwi.Usmażone mięso kładź na papierowe ręczniki,aby odsączyć nadmiar tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rique 08.08.2011 09:22
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak