Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

flaczki z żołądków

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

drobiowe żołądki 1 kg
woda 2.5 l
cebula 1 szt
mąka 1 łyżka
masło 2 łyżki
imbir do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
Majeranek suszony Prymat do smaku
włoszczyzna mrożona 0.50 kg

Przepis i sposób przygotowania na: flaczki z żołądków

Do garnka z wodą wrzuć 1liść laurowy i ziele angielskie.Zagotuj,włóż żołądki pokrój w paseczki.W oddzielnym garnku ugotuj mrożoną włoszczyznę(też z liściem laurowym i zielem angielskim).Zagotowane warzywa połącz z żołądkami.Dopraw 0.5łyżeczki imbiru i 0.5łyżeczki gałki muszkatołowej mielonej oraz szczyptę ostrej papryki.Zasmażka:posiekaną cebulę zeszklij na maśle i dodaj mąkę.Wymieszaj.Zasmażkę połącz z zupą,zagotuj.Podawaj posypaną majerankiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Niunia 22.04.2012 11:24
smaczne
halina17 31.05.2011 12:44
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak