Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pralinki miętowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pastylki czekoladowo-miętowe 8 sztuk
mleko 2 łyżki
cukier puder 5 łyżek
masło 1/3 kostki
mleko w proszku 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Pralinki miętowe

Pastylki (takie w zielonym sreberku) rozpuścić z mlekiem, ostudzić. Masło wymieszać z cukrem pudrem i 1 szklanką mleka w proszku. Wlać roztopione pastylki i dosypać resztę mleka w proszku. Dokładnie zagnieść i uformować małe kulki. Można je obtoczyć w cukrze pudrze, kakao rozpuszczalnym, albo zostawić bez obtoczenia. Schłodzić w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 14.12.2013 14:32
świetne,na pewno by mi smakowały
SylwiaMagdaSabin 15.04.2012 12:32
amaczne
SylwiaMagdaSabin 15.04.2012 12:32
amaczne
DanutaS 16.02.2012 09:58
super przepis
Grazyna0211 08.10.2011 10:49
bardzo mi się podoba ten przepis
Emiliozo 06.09.2011 08:30
zamiast gum dla odświeżenia :o)
ziutula
ziutula 26.06.2011 15:52
ciekawy przepis...
Weronika_eM 31.05.2011 19:51
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak