Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gotowana polędwica w ziołach

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wołowa 1 kg
sól
musztarda ostra 2 łyżki
natka pietruszki 2 pęczki

Przepis i sposób przygotowania na: Gotowana polędwica w ziołach

Mięso myjemy,osuszamy,nacieramy solą i pieprzem.Smarujemy musztardą a następnie obtaczamy w grubo posiekanej natce.Szczelnie owijamy przezroczysta folią,skręcając końce tak,by całość przypominała wielki cukierek.Gotowy pakunek owijamy mocną folią aluminiową.Przekładamy do dużego garnka z osolonym wrzątkiem.Gotujemy około 40 minut na małym ogniu.Miękkie mięsko odpakowujemy z folii,lekko studzimy,kroimy w plastry.Podajemy z kładzionymi kluskami i duszoną marchewką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gwiazda13 07.10.2021 20:13
Mam ochotę zrobić to mięso... Czyli owijamy folią spożywczą, potem jeszcze w folię aluminiową i do wrzątku, tak?
Doradca Smaku 12.10.2021 18:42
Tak radzi autor:)
mamusia1 28.11.2013 07:53
jest bardzo aromatyczna
anulka69 14.05.2012 08:50
pycha
marta1371 07.01.2012 23:00
Chętnie zjadłoby się takie miąsko
joanna77 14.12.2011 14:29
mniam,lubimy
Wacław 07.12.2011 16:01
smaczne mięsko !
Mirka-Ludomila 16.09.2011 08:05
musi być dobra
AgaS10 02.09.2011 09:10
smakowite:)
Ania67 02.06.2011 21:41
pycha
Dorota59 02.06.2011 19:55
pyszne jedzonko
ronald88 01.06.2011 07:21
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak