Sposób przygotowania

Umyte i osuszone mięso potnij na kotlety,rozbij na cienkie płaty i oprósz solą,oregano i pieprzem.Odstaw pod przykryciem na ok.30minut.Na płatach mięsa połóż po kilka podłużnych kawałków pokrojonego ogórka i papryki(paprykę umyj,oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w paski).Mięso zwiń w ruloniki i zwiąż nitką.Mrożonki przesyp na sito i zlej wrzącą wodą.Każdą roladkę układaj oddzielnie na prostokątnych miseczkach z pergaminu.Miseczki wcześniej wysmaruj tłuszczem i wsyp do każdej porcję marchewki z groszkiem.Na wierzch kładź roladkę z indyka.Końce pergaminowych prostokątów zawiń jak cukierki(powstaną \"łódeczki\").Piecz w 200stopniach przez ok.40minut.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !