Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

roladki z indyka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z indyka 50 dag
ogórek kiszony 1 szt
papryka czerwona 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
Mieszanka: 1 paczka
groszek mrożony 1 paczka
marchew mrożona 1 paczka

Przepis i sposób przygotowania na: roladki z indyka

Umyte i osuszone mięso potnij na kotlety,rozbij na cienkie płaty i oprósz solą,oregano i pieprzem.Odstaw pod przykryciem na ok.30minut.Na płatach mięsa połóż po kilka podłużnych kawałków pokrojonego ogórka i papryki(paprykę umyj,oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w paski).Mięso zwiń w ruloniki i zwiąż nitką.Mrożonki przesyp na sito i zlej wrzącą wodą.Każdą roladkę układaj oddzielnie na prostokątnych miseczkach z pergaminu.Miseczki wcześniej wysmaruj tłuszczem i wsyp do każdej porcję marchewki z groszkiem.Na wierzch kładź roladkę z indyka.Końce pergaminowych prostokątów zawiń jak cukierki(powstaną \"łódeczki\").Piecz w 200stopniach przez ok.40minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak