Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z kurczaka z rosołu

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mały kurczak po ugotowaniu rosołu 1 szt
cebula 1 szt
marchewka z rosołu 1 szt
jaja 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
czosnek 1 ząbek
przyprawa warzywna 1 płaska łyżka
olej 1 łyżka
masło 1 łyżka
imbir 0,5 łyżeczki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 szczypta
pieprz, sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z kurczaka z rosołu

Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Kurczaka oczyścić ze skóry i kości,przepuścić przez maszynkę i starannie wymieszać z cebulą, zmiażdżonym czosnkiem, bułką tartą, roztrzepanymi jajkami i przyprawami.Uformować wałek. Kawałek folii aluminiowej nasmarować masłem, owinąć w nią roladę, włożyć do naczynia żaroodpornego,wlać trochę wody /ok. 0,5 szklanki/ i wstawić na 45 min. do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Po wyjęciu odczekac 10 minut , po czym odwinąć mięso i pokroić w plastry.Najlepiej smakuje z piure ziemniaczanym i surówką z marchewki i chrzanu.
Rolada tez pyszna na zimno do kanapek /wyjąc z folii gdy ostygnie, a pokroić po oziębieniu w lodówce/.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 17.07.2011 11:31
fajny przepis
cukiereczek 16.06.2011 14:22
ciekawe
adam1f 10.05.2011 00:26
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak