Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tort czekoladowy z masą prowansalska

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 11 szt
cukier puder 25 dag
migdały mielone 15 dag
czekolada tarta 10 dag
wanilia do smaku
tłuszcz do formy 2 dag
cukier 20 dag
masło 25 dag
migdały 10 dag
rum 0.5 kieliszka
Biszkopty 6 dag

Przepis i sposób przygotowania na: tort czekoladowy z masą prowansalska

Przygotuj torownicę.5żółtek z cukrem utrzyj na pulchną masę.Ubitą z białek pianę wyłóż warstwami na żółtka,pianę i resztę składników(migdały,wanilie i biszkopty)lekko wymieszaj i wyłóż do tortownicy.Piecz przez ok.40minut w średnio nagrzanym piekarniku.Masa prowansalska:3jaja z cukrem utrzyj na parze na pulchną masę.Zdejmij z pary i ubijaj,aż ostygną.Dodaj ubite masło,zrumienione mielone migdały i rum.Zimny tort przełóż masą.Udekoruj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak