Sposób przygotowania

Cebulę obieramy,siekamy.Marchewkę i pietruszkę kroimy w kosteczkę,a por w paseczki.W garnku topimy masło,na niedużym ogniu krótko dusimy marchewkę,pietruszkę oraz cebulę.Oprószamy mąką,dokładnie mieszamy,zalewamy bulionem.Dodajemy pokrojony por,gotujemy 10 minut,aż warzywa będą miękkie.Gotową zupę miksujemy i przecieramy przez sito.Wlewamy wino,krem ponownie ustawiamy na gazie i gotujemy jeszcze kilka minut.Wlewamy śmietanę,doprawiamy solą,pieprzem i gałką,lekko ubijamy trzepaczką.Rozlewamy do filiżanek.Każdą porcję dekorujemy koperkiem i kawałkiem pstrąga.Smacznego

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ronald88

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Edyta38

    smaczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    wykwintna zupka:)
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    świetny przepis!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    smaczny obiadek !
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    rutynka

    Wyśmienity krem do tego z moją ulubioną rybą- palce lizać
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Interesujący
  • 0
    original
    Opublikowano

    mamusia1

    dobrze rozgrzewająca

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !