Sposób przygotowania

Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie, przekładamy do salaterki i przesypujemy kucharkiem. Na rozgrzaną patelnię wrzucamy paski słoniny, gdy będzie wytapiać dodajemy paski boczku, a gdy i ten będzie się wytapiać dodajemy pokrojoną łopatkę i całość smażymy na rumiano. Przekładamy do makaronu, a na pozostały tłuszcz wrzucamy dość grubo pokrojoną cebulę, którą również smażymy na rumiano. Ponownie dodajemy do makaronu wraz z tłuszczem i całość dokładnie mieszamy. Podajemy polane ulubionym keczupem.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    coś w sam raz dla mnie:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    to dla moich panów
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    super na te chłodne dni :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Smakowity !
  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    uwielbiam takie jedzonko ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    pysznosci :P

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !