Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone
ryż
kapusta
koncentrat pomidorowy
sól
pieprz
mąka
cebula

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki

Ryż ugotować, odcedzić i ostudzić. Mięso wymieszać z ryżem oraz zeszkloną cebulą. Doprawić solą i pieprzem. Kapustę obrać z liści zewnętrznych i obgotować w posolonej wodzie. Na każdego liścia nakładać farsz i uformować gołąbki. Ułożyć ciasno w garnku, zalać wodą i gotować do miękkości na małym ogniu. Następnie dodać koncentrat pomidorowy i rozrobioną śmietanę z mąką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 21.05.2012 08:54
Gołąbki mogłabym jeść codziennie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak