Sposób przygotowania

Ryż ugotować, odcedzić i ostudzić. Mięso wymieszać z ryżem oraz zeszkloną cebulą. Doprawić solą i pieprzem. Kapustę obrać z liści zewnętrznych i obgotować w posolonej wodzie. Na każdego liścia nakładać farsz i uformować gołąbki. Ułożyć ciasno w garnku, zalać wodą i gotować do miękkości na małym ogniu. Następnie dodać koncentrat pomidorowy i rozrobioną śmietanę z mąką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Gołąbki mogłabym jeść codziennie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !