Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryżowe kulki z kurczakiem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion drobiowy 400 ml
masło 3 łyżki
ryż do risotto 20 dkg
jajko 2 sztuki
parmezan starty 3 łyżki
pierś z kurczaka 40 dkg
oliwa 2 łyżki
sól
olej do smażenia
bazylia 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 10 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Ryżowe kulki z kurczakiem

Bulion gotujemy z dwoma łyżkami masła,wsypujemy ryż,gotujemy pod przykryciem około 20 minut.Zdejmujemy z ognia i studzimy w wywarze.Dodajemy 1 jajko i parmezan,dokładnie mieszamy.
Przygotowujemy farsz:kurczaka myjemy,suszymy,kroimy w drobną kosteczkę.Na patelni rozgrzewamy oliwę i pozostałe masło,szybko obsmażamy mięso.Doprawiamy solą i pieprzem,mieszamy z bazylią.Z masy ryżowej formujemy małe placuszki.Na środek nakładamy porcję farszu,lepimy nieduże kulki i panierujemy w jajku i bułce tartej.Smażymy na złoty kolor na rozgrzanym oleju.Osączamy na papierowym ręczniku i podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mamusia1 29.11.2013 08:10
bardzo smaczne
sara1 12.04.2012 15:41
bardzo pomysłowy przepis
romanrafal
romanrafal 27.01.2012 16:04
?wietne
irenka 02.01.2012 21:00
na pewno smaczne
Wacław 12.12.2011 09:53
fajne !
rutynka 07.12.2011 09:45
musi być dobre:)
Tika4444 19.10.2011 19:33
fajny pomysł
smakoszek 16.10.2011 10:07
extra
joanna77 25.09.2011 18:42
super
Ania67 15.09.2011 07:55
super
AgaS10 04.09.2011 21:10
pomysłowe:)
Robert10 03.06.2011 22:25
świetne
ronald88 01.06.2011 07:19
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak