Sposób przygotowania

Bulion gotujemy z dwoma łyżkami masła,wsypujemy ryż,gotujemy pod przykryciem około 20 minut.Zdejmujemy z ognia i studzimy w wywarze.Dodajemy 1 jajko i parmezan,dokładnie mieszamy.
Przygotowujemy farsz:kurczaka myjemy,suszymy,kroimy w drobną kosteczkę.Na patelni rozgrzewamy oliwę i pozostałe masło,szybko obsmażamy mięso.Doprawiamy solą i pieprzem,mieszamy z bazylią.Z masy ryżowej formujemy małe placuszki.Na środek nakładamy porcję farszu,lepimy nieduże kulki i panierujemy w jajku i bułce tartej.Smażymy na złoty kolor na rozgrzanym oleju.Osączamy na papierowym ręczniku i podajemy.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ronald88

    smaczne
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    pomysłowe:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    joanna77

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    extra
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny pomysł
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    rutynka

    musi być dobre:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wacław

    fajne !
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    na pewno smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ?wietne
  • 1
    original
    Opublikowano

    sara1

    bardzo pomysłowy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    mamusia1

    bardzo smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !