Sposób przygotowania

Podzielone tuszki królicze dokładnie nacieramy solą i pieprzem czarnym. Wszystkie warzywa kroimy w plasterki. Mięso układamy warstwowo w głębokim (ceramicznym lub kamionkowym) naczyniu, każdą warstwę przesypując warzywami. Czas marynowania ok. 24 godzin. Jeśli chcemy marynować królika dłużej (nawet do 76 h) wcześniej każdą cześć królika należy dokładnie nasmarować olejem, aby odciąć dopływ powietrza do jego powierzchniowych części. Marynata szczególnie polecana do świeżego mięso króliczego – nada mu przyjemny warzywny zapach (z wyraźnym akcentem selera) oraz skrusza mięso.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    świetna!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    nie jadam króliczego
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha króliczek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !