Sposób przygotowania

Umyte i pokrojone jabłka przepuszczamy przez sokowirówkę, zbieramy z soku powstałą pianę i żeby uzyskać klarowny sok przecedzamy przez płótno.
Miętową herbatę parzymy na bardzo silny napar i dolewamy do soku ( na 2 litry soku dolewam 3/4 litra wody połączonej z herbatą), dosładzam cukrem pod własny smak, całość gotujemy i gorące przelewamy do małych butelek.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    po przelaniu do butelek pasteryzujesz go? przyznam, że dodałabym jeszcze trochę soku z cytryny do smaku...
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Nie ,nie pasteryzuję bo butelki same z siebie powciągają wieczka i dobrze sie przechowują .
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    świetne. Długo wytrzymuje taki soczek?
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Długo może stać ,ale ja musiałabym butelki do prądu podłączyć,aby przetrwały.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Orzeźwiający i gaszący pragnienie. W dodatku pyszny :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !