Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki faszerowane grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 8
sól
pieprz
cebula
śmietana 1 szklanka
grzyby świeże 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki faszerowane grzybami

Ziemniaki wydrążyć, gotować przez 5 minut, osączyć. Cebulę pokroić i zeszklić. Grzyby włożyć do garnka razem z cebulą, dodac sól i pieprz, dusić przez 20 minut. Ziemniaki napełnić grzybami, ułożyć w naczyniu żaroodpornym i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec pół godziny, ale na 10 minut przed wyjęciem polać ziemniaki śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak