Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa na kostce mięsnej

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 20 dag
koncentrat pomidorowy 1/2 słoiczka
pomidory krojone z puszki 1 puszka
ryż 3/4 szklanki
ziele angielskie 3
Liść laurowy suszony Prymat 3
kostka mięsna 2
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa na kostce mięsnej

Do zimnej wody wkładamy żeberka i gotujemy na małym ogniu ok. 20 minut. Po tym czasie dodajemy przyprawy, kostki mięsne. Następnie dodajemy koncentrat oraz pomidory krojone, dokładnie mieszamy i gotujemy kolejne 10 minut. Zwiększamy ogień, dorzucamy jeszcze ryż i całość gotujemy około 6-9 minut. Po zdjęciu z gazu garnek przykrywamy i czekamy jeszcze kilka minut, aby ryż „doszedł” .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edyta44 09.02.2012 15:43
jaknajbardziej za
dianix 19.08.2011 23:29
zupka taka jest super
Iwona51
Iwona51 11.06.2011 00:51
uwielbiam pomidorówkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak